• darkblurbg

April 2020 

MAAK TIJD VOOR IETS NIEUWS VRIJ 

 

 

We weten nu hoe Nederland de komende tijd verder gaat. Veel wordt anders. Voor de meeste bedrijven betekent het een reset van de koers. De anderhalvemetersamenleving is voorlopig een blijvertje. En in de toekomst blijven daar zeker flarden van over, ook als het vaccin er is. 

Het bestaande idee van werken, samenkomen, logistiek, producten maken etc. verandert mee. Nieuwe eisen en wensen. Het is echt zaak de koers bij te stellen en de vitaliteit en wendbaarheid van eigen teams en mensen te verhogen. Het maakt de aanpassing aan weer nieuwe omstandigheden veel gemakkelijker. Want die komen zeker...  

OOK IK MAAKTE TIJD VRIJ!

Mijn pleidooi is: doe het! Investeer in een nieuwe koers, in anders denken en werken. Zodat ideeën eerder worden geboren, ervaringen gedeeld en producten gemaakt. Maak de weg vrij voor een vitale mindset! Het werkt heel inspirerend. Ik deed het zelf ook! 

Kijk op mijn vernieuwde website, daar leg ik je het graag persoonlijk uit. ALWAYSTHESUN: http://bit.ly/2VgTSsT

 

Artikelen over vitaliteit en wendbaarheid 

 

Februari 2020

JE BEDRIJF GROEIT EN BLOEIT. EN HOE NU VERDER?

 

 

De zaken gaan goed, je hebt de wind in de zeilen. Het is druk en er komen nieuwe medewerkers bij. Tijd wellicht om op te schalen. Maar hoe ga je die volgende fase in? Met een andere manier van werken, slimmer en flexibeler? Meer werkplekken? 

Een grotere organisatie betekent vaak ook ander leiderschap. En je kunt je afvragen of de huidige identiteit past bij de nieuwe ambities. Het belangrijkste: zijn jouw medewerkers klaar om de sprong naar voren te maken? Met nieuwe vaardigheden, samenwerking en overleg met elkaar.

Ik wil je graag handvatten aanreiken. Ik zorg ervoor dat mens, werk en omgeving voor jouw toekomst goed op elkaar worden afgestemd. Je krijgt daarbij de beschikking over een team van uitstekende professionals met ruime ervaring in het inrichten van bedrijven. Dat kan zeker ook voor jouw bedrijf. Persoonlijk, deskundig en betrokken. 

Je wilt graag verder? Let's talk! Bel me op: 06 - 55 150 193. Of mail: fred@alwaysthesun.nl. En kijk wat ik met Alwaysthesun voor je kan doen: http://bit.ly/2VgTSsT

 

Februari 2020 

WIL JE EEN VITAAL BEDRIJF ZIJN? LET’S TALK!

 

 

Hoe vitaal is jouw bedrijf? En dan bedoel ik, hoe sterk staat jouw bedrijf in een veranderende wereld? Met steeds weer nieuwe eisen en wensen? Ik kan er kort over zijn: flexibiliteit is het devies. Om niet achterop te raken. Meebewegen en snel antwoorden vinden op vaak complexe zaken. Het is de marktwerking die vraagt om vitale medewerkers. Zowel fysiek als mentaal. De markt die vraagt om bedrijven die van vitaliteit een serieuze zaak maken.

VITALE MINDSET

Om ’op de bok te zitten’ heb je medewerkers nodig met innovatieve ideeën, die nauw samenwerken en ervaringen delen. Die nadenken over een nog betere dienstverlening. En met trots meewerken aan de vooruitgang van je bedrijf. Daar is een vitale mindset voor nodig. Met vaak een andere manier van werken en omgang. In een werkomgeving die dat vervolgens faciliteert.

LET’S TALK!

Dan komt vanzelf de vraag: waar begin je? Hoe pak je vitaliteit op? Dat begint eenvoudig met een kennismaking onder genot van een smaakvolle espresso. En te verkennen over hoe vitaliteit jouw bedrijf verder kan helpen. Ik nodig je graag uit. Let's talk! Bel mij op: 06 - 55 150 193. Of mail: . Zie ook: http://bit.ly/2VgTSsT

 

December 2019 

VITALE MENSEN ZIJN HET GELUKKIGST

 

 

 

De continuïteit van uw bedrijf is afhankelijk van de inzet en betrokkenheid van uw medewerkers. Hoe beter zij in hun vel zitten, des te meer spannen zij zich in om van uw organisatie een succes te maken. Gelukkig zijn op het werk, daar kan weinig op tegen zijn. Met extra vitaliteit en uitstraling op de werkvloer is veel moois te bereiken.

Vitale mensen zijn eerder in staat om samen te werken. Om nieuwe producten te bedenken, nieuwe dienstverlening op te zetten en kennis en ervaringen te delen. Een inspirerende werkomgeving stimuleert vitaliteit, beleving en innovativiteit en bepaalt in hoge mate het werkgeluk van uw medewerkers. Daarbij komt, wie werkt er niet graag met vitale collega's in een omgeving waar je blij van wordt? Ik help u daar graag bij. Bel mij op: 06 - 55 150 193. Of mail: .

Kijk voor meer inspiratie op: http://bit.ly/2VgTSsT hashtaghrmanagement hashtagvitaliteit hashtagfacilitymanagement hashtagwerkomgeving hashtagalwaysthesun

 

Oktober 2019 

PREVENTIEF BURN-OUT TE LIJF MET VITALITEIT.

 

 

Stress- en burn-outklachten, meer werkenden krijgen ermee te maken. Oudere werknemers die met moeite veranderingen op de werkvloer kunnen bijbenen. Ook jongeren ervaren veel stress door te hoge werkdruk. Werkgevers zitten met de gebakken peren, er is een groot arbeidstekort. Wat weer leidt tot meer stress en burn-outs. Valt er iets tegen te doen? Zeker!

Voer een preventief vitaliteitsbeleid in. Het zorgt ervoor dat medewerkers beter in hun vel zitten. Daarbij stimuleert vitaliteit bevlogenheid en bevlogen medewerkers zijn productiever (+18%) efficiënter (+12%), verzuimen minder (-25-35%) en maken minder fouten en ongelukken (-60%), aldus ArboNed.

Faciliteer vervolgens vitaliteit door de werkomgeving vitaler en groener in te richten. Het zorgt voor meer beweging, ontspanning en samenwerking. Bovendien draagt een goede werksituatie bij aan verlaging van de bedrijfskosten. Een preventief vitaliteitsbeleid vermindert de kans op stress en burn-out aanzienlijk en dringt ziekteverzuim terug. Ik pleit al langer voor vitale organisaties. Welke HR- of facilitymanager wil met mij eens in gesprek gaan over een preventief vitaliteitsbeleid? Bel me op 06 - 55 150 193. En kijk op http://bit.ly/2VgTSsT hashtagvitaliteit hashtagwerkomgeving hashtaghr hashtagfacility

 

Oktober 2019

VITALITEIT EN INSPIRATIE VOOR EEN FANTASTISCH BEDRIJF OM BIJ TE HOREN EN TE WERKEN.

 

 

'Get ready for vitality.' Houd uw medewerkers vitaal en energiek. In een veranderende wereld met steeds nieuwe eisen en wensen wordt meer van ze gevraagd. Hoe beter uw medewerkers in hun vel zitten, hoe gemakkelijker ze met alle veranderingen omgaan. Gezonde voeding, ontspanning en voldoende beweging helpen daar absoluut bij. En ook van autonomie, uitdagingen en kansen in het werk krijgen uw medewerkers veel energie.

Maak het mogelijk dat uw kantooromgeving vitaliteit en beleving uitstraalt. Zelfstandig werken, zonder teveel controle van bovenaf. Door slim werkplekken in te delen is veel efficiëntie te behalen. Denk aan concentratieplekken, ontmoetingen voor koffie en lunch, ergonomisch meubilair, veel daglicht en goede IT voorzieningen. Samenwerkingen verlopen beter en die zijn weer goed voor nieuwe ideeën, innovatie en betrokkenheid.

Met vitaliteit en een inspirerende werkomgeving wordt uw organisatie niet alleen weerbaarder, maar blijft het ook in de toekomst aantrekkelijk als werkgever. Geen overbodige luxe. Ik heb daar een uitstekend werkbaar concept voor. Kijk op http://bit.ly/2VgTSsT of bel me op 06 - 55 150 193. Ik licht het graag aan u toe. hashtagvitaliteit hashtagwerkomgeving

 

Mei 2019 

EEN VERLEIDELIJKE OMGEVING IS ONWEERSTAANBAAR

 

 

Door de grote vraag in alle sectoren is er schaarste aan goed personeel. Juist nu is het belangrijk om als aantrekkelijke werkgever te boek te staan. Om nieuwe mensen makkelijker naar binnen te loodsen en om bestaande, vaak goed opgeleide, werknemers te behouden. Dat komt het erop aan of je als werkgever iets anders te bieden hebt, iets verrassends, meer dus dan alleen goede arbeidsvoorwaarden.

Om maar even in reclametermen te spreken, je zult ’potentials’ moeten ’verleiden’ om expliciet voor jouw bedrijf te kiezen. En dan is een inspirerende werkvloer het eerste aansprekende visitekaartje. Ziet de omgeving er aantrekkelijk uit, dan wil je daar graag bijhoren. Daar is dus over nagedacht. Sollicitanten maken snel die afweging. Maar het eigen personeel ook.

Investeer dus in een onderscheidende en vitale omgeving waar mensen graag werken. Dan komt de nieuwe aanwas haast vanzelf. Andersom stimuleert het eigen medewerkers om weer fris en met nieuwe ideeën naar hun werk te kijken. Daarbij is het ook een investering in de continuïteit van het bedrijf en een verleidelijk veranderingsinstrument. Ik help u graag met veranderingen en inspiratie op de werkvloer. Kijk op http://bit.ly/2VgTSsT of bel me op 06 - 55 150 193.

 

April 2019

NIEUWE WERKOMGEVING VOOR KANTOOR BAKKERS- EN BANKETBAKKERS (NBOV)

 

 

Na een korte maar intensieve verbouwing, was afgelopen dinsdag eindelijk de feestelijke opening van het verbouwde kantoor. Het was het resultaat van een veranderingsproces naar een vernieuwd NBOV, met een nog betere dienstverlening naar haar leden.

Het nieuwe kantoor ademt een sterke identiteit en betrokkenheid uit met het bakkersambacht. Stimulerend, fris en tegelijk inspirerend voor alle medewerkers. Samen met Office DNA (workplace en architectuur) www.office-dna.nl en Profile Project (projectinrichting) www.profileproject.nl heb ik dit mogen realiseren. Een knap staaltje samenwerking van ‘Inspiratie brengen op de werkvloer’. Gefeliciteerd en succes NBOV. Helemaal voor de bakker! www.nbov.

 

Maart 2019

MAAK VERANDERINGEN IN DE WERKOMGEVING TASTBAAR

 

 

Ik pleit er al een tijdje voor. Veranderingen hebben iets tastbaars nodig. Mensen moeten kunnen zien en ervaren dat er veranderd wordt. Dan heeft veranderen ook zin. Het gaat niet vanzelf.

GEEN DICHTE DEUREN

Veranderingen moeten gefaciliteerd en gestimuleerd worden. De eigen werkomgeving is daar het meest aangewezen middel voor. Met werkplekken die uitnodigen om innovaties, creativiteit en samenwerking aan te gaan. En daar passen helaas geen dichte deuren bij en afgezonderde vergaderruimten. Veranderingen in de dop beginnen met een open werkhouding naar elkaar.

BEGIN OP TIJD

Daarom zou ik ook niet wachten om de werkomgeving op het laatste moment aan te pakken. Schuif de aanpak naar voren, zodat de verandering letterlijk door iedereen wordt gezien en gevoeld. Samen meedenken en meebeslissen over de nieuwe omgeving in lijn met de nieuwe visie en identiteit. Het zorgt eerder voor draagvlak en is ook nog eens heel leuk om om te doen. In een goed communicatie- en veranderplan neemt de werkomgeving een prominente plaats in. Ik heb het uitgewerkt in een mooi concept: INSPIRATIE WERKT! Wilt u meer erover weten? Bel mij op 06 - 55 150 193. U kunt ook een berichtje sturen: .

 

Maart 2019

VITALE WERKOMGEVINGEN 

 

 

We weten het allemaal. Personeel is moeilijk te krijgen. In sommige sectoren is de nood hoog. Op senioren wordt langer een beroep gedaan, sowieso moeten we langer doorwerken. Uiteindelijk treden oudere werknemers uit. Jonge mensen zijn nodig voor instroom en opvolging. Op dit moment echter, kan niemand gemist worden. Helpt een ’vitalere werkvloer’ om iets aan de situatie te doen?

VITALITEIT IS OVERAL

Wanneer een werkvloer inspireert om met meer plezier en inzet je werk te doen, stimuleert dat zeker vitaliteit. Maar is het genoeg? Het gaat immers ook om geld, als vitale pensioenregelingen en beloningssystemen. En vitaliteit door een gezonde voeding en levensstijl. Door ontspannen te werken. Een leven lang leren en nieuwe vaardigheden getuigen eveneens van vitaliteit. Snelle technologische veranderingen doen een beroep op onze vitale mentaliteit en weerbaarheid. Wat te denken over een goede balans tussen werk en privé? Zo zijn er meer voorbeelden. Alles rondom vitaliteit grijpt als een puzzel in elkaar. Vitaliteit is een manier van denken en doen, ‘a way of life’. 

VITALITEIT IS EEN KEUZE

Wil je als organisatie oudere werknemers langer behouden en tegelijkertijd jonge werknemers aantrekken, dan moet vitaliteit het DNA in. Je kunt niet een beetje aan vitaliteit doen, het is een bewuste keuze voor de aantrekkelijkheid en continuïteit van het bedrijf. En dat betekent veelal veranderen. Of anders gezegd: vitaliteit moet de ‘koppies’ in.

AAN DE SLAG MET VITALITEIT

Zoals met elke verandering, begint ook vitaliteit met een visie erop te ontwikkelen. Vervolgens een goed verhaal te maken en het personeel enthousiast ermee aan de slag te laten gaan. Ideeën en oplossingen komen vanzelf. Bied daarbij goede faciliteiten als een werkomgeving die vitaliteit activeert en stimuleert. En veranker alle ervaringen tenslotte in de organisatie. 

VITALITEIT BETAALT ZICH UIT

Het resultaat is dat het ziekteverzuim daalt, iedereen werkt gezonder en gaat opgewekter naar het werk. Dan is personeelstekort ook geen issue meer. U houdt uw mensen binnenboord en iedereen wil graag bij u werken. Vitaliteit als werkmethode is een investering in tijd die zich dubbel en dwars uitbetaalt. Een Great Place to Work' of het 'vitaalste bedrijf van Nederland'. Het ligt allemaal binnen uw bereik. Ik help u daar graag bij.

 

Februari 2019 

VERANDEREN IN EEN NIEUWE WERKOMGEVING WERKT! 

 

 

Een nieuwe visie is de opmaat voor een verandering, en dat begint met goede communicatie.  ‘Waarom veranderen we eigenlijk?’ Betrek werknemers in het verhaal en laat ze meedenken en meebeslissen over het invullen van hun nieuwe werk. Daar begint draagvlak. Creëer vervolgens een nieuwe werkomgeving waar samenwerken, creativiteit en inspiratie bij elkaar komen.

ZICHTBAAR VERANDEREN 

Visualiseer de nieuwe visie en identiteit op plekken waar mensen elkaar ontmoeten. Maak nieuwe indelingen, creëer ruimten om te ontmoeten. Brainstorm over hoe je zaken met elkaar anders kunt aanpakken. Een nieuwe werkomgeving stimuleert en faciliteert een gedragsverandering op de allerbeste manier. 

COMMUNITY VERVANGT KANTOOR! 

Inspirerende werkplekken zijn nieuwe communities waarbinnen van alles gebeurt. Communicatie en samenwerking verlopen gemakkelijker en vanzelfsprekender. De nieuwe visie en identiteit worden sneller omarmd en iedereen gaat met meer plezier naar z’n werk. Het betaalt zich uit in een hogere tevredenheid en arbeidsproductiviteit. Met elkaar werken in een fantastisch bedrijf.

INSPIRATIE WERKT is een werkwijze die veranderingen zichtbaar maakt, concreet en tastbaar. Met overtuigend resultaat. Ik vertel u er graag alles over. Bel mij op: 06 - 55 150 193 of kijk op www.alwaysthesun.nl Inspiratie werkt!

 

Januari 2019 

VERANDEREN KAN VEEL AANTREKKELIJKER

 

 

Veranderen is hot. Begrijpelijk, we leven in een wereld die steeds sneller nieuwe eisen aan mensen en organisaties stelt. Maar doen we het goed? Slechts 30% van de veranderingen slaat aan, dat percentage kan veel hoger. Mijn tip: maak veranderingen meer aantrekkelijk, visueler en tastbaarder. 

1. START MET EEN GOED VERHAAL

Een goed verhaal is de basis en communiceer dat met verve. Met een interne campagne, waarin de nieuwe koers visueel en kleurrijk wordt gepresenteerd. Met echte antwoorden op de noodzakelijke veranderen. Organiseer discussies en workshops en betrek medewerkers vol bij de ingeslagen weg.   

2. GA MET HET VERHAAL AAN DE SLAG 

Als we weten waarom we veranderen, laat medewerkers ermee aan de slag gaan. Experimenteer, zoek nieuwe manieren van samenwerken op. Vraag om ideeën en creativiteit voor kennis delen en innovatie. Nieuwe werkvormen en omgang met elkaar dienen zich dan eerder aan. 

3. MAAK HET VERHAAL TASTBAAR 

Een nieuwe inspirerende werkomgeving is het middel om de nieuwe situatie te voelen en te ervaren. En van daaruit verder te bouwen. Inzet en betrokkenheid worden fysiek en tastbaar beloond. Het maakt veranderen veel aantrekkelijker.

Ik overtuig u graag, bel mij op: 06 - 55 150 193. Of kijk op www.alwaysthesun.nl