• darkblurbg

GEDRAGSVERANDERING DOOR CREATIVITEIT!

Gepubliceerd op: 29-02-2024

Onlangs stuitte ik per toeval op bibliotheek ‘De Boekenberg’ in Spijkenisse. Ontworpen door architect Winy Maas van MVDRV en geopend al in 2012. Eerlijk, ik wist niet eens van het bestaan af. Daar stond ik dan, oog in oog met dit bijzondere bouwwerk en ik was meteen gegrepen door de uitstraling. 

AANZUIGENDE WERKING
Na lang overleg ging de gemeente overstag voor de bouw ervan. De architect noemde het een ‘advertentie voor lezen en aan de andere kant een tombe voor het boek als uitstervend ras. Met architectuur kun je mensen tot een bepaald gedrag aanzetten.' In Spijkenisse was dat aan het lezen krijgen, kennis opdoen en delen.

STOP EENVORMIGHEID 
Maar dan in een omgeving die mensen aanspoort, aantrekt en enthousiasmeert. Dat doe je niet met een slaapverwekkend gebouw, aldus Winy Maas. Het resultaat is er. De bewoners zijn blij met hun inmiddels iconisch en duurzaam gebouw. Gelukkig zitten bibliotheken en het lezen sowieso weer in de lift! 

FACILITEER CREATIVITEIT 
Het ontwerp, de inrichting, het verhaal erachter en gedragsverandering. Het is eveneens wat ik beoog met mijn interventie COLORYOURWORKSPACE.

'Wanneer je met je bedrijf wilt groeien, je teams en mensen daartoe flink aanzet, dan moet je ze ook in die geest faciliteren. Creativiteit haal je niet uit grijze muren, eenvormigheid en voorspelbaarheid.'  

DOE HET GOED 
Als je vooruit wilt, doe het dan goed. Met een energieke werkomgeving die aan iedereen duidelijk maakt wat je nieuwe visie is en ambities zijn. Je maakt een statement en bent tegelijk onderscheidend. Daarmee trek je de klanten aan die je wilt. De Boekenkast is een inspiratiebron bij uitstek om erover na te denken.