• darkblurbg

DE ZOMER BEGINT MET VEEL COLORS!

Gepubliceerd op: 22-06-2023

Beste lezers, welkom bij weer een nieuwe editie. De zomer is zojuist begonnen. Wat is een beter moment om dan met SUNSHINENEWS tevoorschijn te komen? En ik geef grif toe dat ik met nieuws en feitjes nogal zuinigjes ben geweest de afgelopen tijd. Er waren overigens wel genoeg ontwikkelingen te bespeuren. 

MANOUVREER BEHENDIG 

Want wat komt er als bedrijf of organisatie toch veel op je af. Dat is altijd al zo. Maar de frequentie waarmee is korter. Ineens is er een torenhoge inflatie. De CO2 -uitstoot wil maar niet terug. 300 industriële bedrijven en branches maken zich onverwachts zorgen over duurzaamheid (#WijMakenHetGroen) en slaat Artificial Intelligence (AI) als bij toverslag toe om ons leven op de kop te zetten. Zeker bij AI wordt ons aanpassingsvermogen behoorlijk op de proef gesteld.

Al die stroom aan ontwikkelingen, innovaties en meningen. We moeten met alles rekening houden, ga er als leider van je bedrijf maar aan staan. Of als teamleider van je afdeling. Wanneer doen we het goed? Zijn we alert genoeg? Krijg ik mijn mensen mee? En dan ligt jouw manier van leidinggeven ook ineens onder een vergrootglas, mis je plots ’de touch’ met de werkvloer. Is zoiets denkbaar?

KLEUR JE LEIDERSCHAP IN 

Ik denk dat we op veel fronten zoeken naar houvast. Naar meer duidelijkheid. Eerder heb ik het gehad over leiderschap nemen. Geef richting waar je met je bedrijf naar toe wilt. Dan weten jouw teams en mensen waaraan ze kunnen werken. Stel je niet op als betweter, involveer ze op de weg naar vooruitgang en neem zelf het goede voorbeeld. Met meer ‘duidelijkheid’ zou je dus beter moeten kunnen groeien met je bedrijf. Doe daar ook eens wat meer kleur en energie bij.

Groei is namelijk nodig om snel en efficiënt te kunnen opereren. Om investeringsruimte te hebben voor duurzaamheid en voor goed opgeleide mensen die tijdig antwoorden vinden op nieuwe technologie, wensen en eisen. Zonder daarover in eindeloze discussies te moeten treden. Als je als leider vooraf duidelijkheid geeft over de koers, scheelt dat een slok op een borrel. 

LESSEN IN LEIDERSCHAP 

'Ik heb een interessant boekje gelezen dat onlangs uitkwam van Jeroen van der Veer, voormalig CEO van Koninklijke Shell. ’Van A naar B, lessen in leiderschap’. Het is een openhartig inkijkje over hoe hij persoonlijk leiderschap heeft ervaren en waar je in de uitvoering op moet letten. Aanrader voor onder de parasol.' 

COLORYOURTEAM NA DE ZOMER 

Als je als leider groei wil realiseren en daarbij geholpen wil worden moet je direct aan de slag kunnen. Duidelijkheid hebben over de te ondernemen acties en niet teveel poespas onderweg. 

Ik heb een methode ontwikkeld die daaraan niets te wensen over laat. COLORYOURTEAM is een interventie die de performance op de werkvloer op korte termijn verbetert. Groeien naar beter, slimmer en wendbaarder. Met de opkomst van bijvoorbeeld AI is dat geen overbodige luxe, sterker nog: noodzaak! 

De Interventie staat inmiddels stevig in de steigers, op dit moment werk ik nog aan verfijningen. In de vorige SUNSHINENEWS heb ik COLORYOURTEAM al uit de doeken gedaan en ook op mijn website staat er veel over te lezen. 

TWEE PRODUCTEN 

Mijn plan is om na de zomervakantie COLORYOURTEAM aan te bieden voor op kantoor, waarbij ik ter plekke de organisatie en uitvoering ter hand neem. Maar het ook als training voor teamleiders aanbied zodat ze er zelf intern mee aan de slag kunnen. Dus met twee producten! Met allebei dezelfde boodschap: beter performen op de werkvloer naar een nieuwe gewenste situatie voor groei! 

DRIE KARAKTERS IN ÉÉN 

COLORYOURTEAM als interventie (energieke teams) staat niet op zichzelf, het maakt deel uit van COLORYOURCOMPANY een concept waartoe ook de interventies COLORYOURLEADERSHIP (energiek leiderschap) en COLORYOURWORKSPACE (energieke werkomgeving) toe behoren. 

Elk met een eigen karakter en onmisbaar verbonden voor verbeteringen. Kleur en energie op de werkvloer is wat ze bindt. Voor weerbaarheid en groei om je bedrijf duurzaam, relevant en vooruitstrevend te houden. Wie wil dat niet? 

HAPPY SUMMER! 

Ik nodig jullie graag uit om op mijn vernieuwde website te kijken, alwaysthesun.nl, daar worden mijn drie colorinterventies overzichtelijk toegelicht. In volgende SUNSHINENEWS -uitgaven zal ik er met voorbeelden zeker op terugkomen. Mochten jullie meteen geïnteresseerd zijn, neem dan gelijk contact met mij op: 06- 55 150 193, of mail mij: fred@alwaysthesun.nl 

Ik wens jullie een heel fijne zomer toe en tot de volgende keer. Ciao! 

Fred Zijnstra