• darkblurbg

ENERGIEK LEIDERSCHAP MEER NODIG DAN OOIT!

Gepubliceerd op: 16-03-2023

Volg de ontwikkelingen en het zal je niet ontgaan dat in veel gevallen leiderschap en daadkracht ontbreken. Denk aan het stikstofdossier, de toeslagenaffaire, aardbeving Groningen, OM-persoonsbeveiliging en nu weer het grensoverschrijdend gedrag bij NOS Sport. Dan rijst tegelijk de vraag wie in dergelijke gevallen de verantwoordelijkheid naar zich toetrekt en de leiding neemt? Terughoudendheid en vaagheid lijken de norm. 

DOE WAT JE MOET DOEN 

Al lange tijd hamer ik op, wat ik noem, het tonen van energiek leiderschap! Verlaat de angst en gebruik je energie om te doen wat je vindt dat je moet doen. Schep op de werkvloer een cultuur van duidelijkheid en verantwoordelijk met bijpassende omgangsregels. Dan weten jouw teams, mensen en afdelingen wat van ze verwacht wordt en wat ze van de leiding kunnen verwachten. Straal dat uit en acteer ernaar, daarmee voorkom je veel discussies en narigheid. 

LEIDEN MET OVERTUIGING 

Energiek leiderschap is leiden met gezag, flair en overtuiging. Door ook te luisteren. Leiden met jouw onderscheidende persoonlijkheid en stijl waarmee je respect krijgt en draagvlak voor de gewenste verbeteringen en stabiliteit op de werkvloer. Dan voelt wat je moet doen niet als een zware opgave, maar als iets vanzelfsprekends. 

EEN ENERGIEKE PERFORMANCE 

Met een performance als energiek leider pak je eerder en makkelijker verantwoordelijkheid en ben je duidelijk in wat je wil. Gelet op alle sentimenten is het meer dan ooit nodig. De werkvloer zal er absoluut blij mee zijn. En in de politiek en media kunnen ze er een voorbeeld aan nemen. Met een zucht van opluchting wellicht. 

WEES EEN ROLMODEL 

Je kunt zelf aan je performance als energiek leider werken. Hoe je ermee een voorbeeld kan zijn voor anderen, de werkvloer vooruit helpt en zeker ook gelukkiger maakt. Ik presenteer je met graagte vrijblijvend mijn gedachtegoed over hoe je dat voor elkaar krijgt. En wat je er zelf nog verder aan kunt doen.