• darkblurbg
  • darkblurbg

ENERGIEK LEIDERSCHAP

Teams en mensen met een andere manier van denken en werken aan de slag te laten gaan is onmogelijk zonder de wil om het ook echt te doen. De overtuiging dat leren en continue verbeteren de organisatie pro-actiever en slagvaardiger maakt. Met hulp van een vitale mindset en een natuurlijke stijl van leidinggeven lukt dat. Om daarmee balans te brengen in mens, werk & omgeving. Dat noem ik tonen van energiek leiderschap. Leiderschap  met voorbeeldgedrag!

 

MENS

 

Hier betekent energiek leiderschap: de ruimte die teams en mensen krijgen om zelf hun verantwoordelijkheid te nemen. Vertrouwen hebben in hun prestaties en betrokkenheid. Daarbij horen gevoelens van veiligheid, waardering, autonomie, groeimogelijkheden, afwisseling in werk en goede arbeidsomstandigheden. Maar ook de ruimte voor beweging en tijd voor rust en ontspanning. Daarmee wordt ook thuiswerken vanwege COVID-19 gemakkelijker gemaakt.        

 

WERK

 

Voor energiek leiderschap is de uitdaging ook om samenwerking te verbeteren. Om met elkaar beter en sneller tot innovatieve ideeën te komen, producten te maken en de klant centraal te stellen. Door ervaringen te delen, verspilling tegen te gaan en onduidelijkheden weg te nemen. Het gaat hier ook om het stimuleren van bevlogenheid en plezier. Het werk moet daarop worden ingericht, elkaar vaker ontmoeten, collegialiteit verbeteren en goede werkafspraken maken. 

 

OMGEVING

 

Teams en mensen gedijen in een omgeving die uitdaging, motivatie en samenwerking fasciliteert. Zoals met concentratieplekken, variaties in werk- en vergaderruimtes, informele ontmoetingen, smakelijke lunches en goede IT-voorzieningen. Waarbij overal de identiteit zichtbaar is: over wie we zijn, wat we doen en hoe we ons doel willen bereiken. Door COVID-19 is de verhouding kantoor en thuis nu volstrekt anders. Energiek leiderschap is essentieel om de verbondenheid te versterken en koers te houden. Door te investeren in anders leren denken en werken! 

 

WERK AAN JOUW ENERGIEK LEIDERSCHAP

 

Een andere manier van denken en werken begint bij jou, als DGA, directeur of verantwoordelijk manager. Energiek leiderschap komt tot uiting in je gedrag, uitstraling en overtuiging. Teams en mensen kijken naar jou, wat jij gaat doen en wat je aanpak wordt. Jij bent de aanjager van de transitie. Daar moet je mentaal, fysiek en inhoudelijk op voorbereid zijn. Ik help je graag om je persoonlijkheid en overtuigingskracht in dat proces te verbeteren. Neem contact met mij op en ik leg je alle mogelijkheden voor.