• darkblurbg
    LET'S DESIGN!

SAMENSPEL VOOR EEN IDEALE BALANS 

Aandacht, waardering en autonomie! Een cultuur waar leren en verbeteren het bedrijf of organisatie pro-actiever maakt. Met de focus op het optimaal waarde creëren voor de klanten. Zichtbaar in een ideale balans in MENS, WERK en OMGEVING op de werkvloer. Een energiek samenspel tussen leiderschap en teams en mensen. 

 

IEDEREEN WIL GRAAG BIJ EEN GEWELDIG BEDRIJF HOREN EN WERKEN

 

MENS

VERTROUWEN EN AUTONOMIE

Bij MENS gaat het om de ruimte die teams en mensen krijgen om verantwoordelijkheid voor elkaars werk te nemen. Door met elkaar doelen te stellen en afspraken te maken. En als energiek leider te vertrouwen op hun prestaties en betrokkenheid. Daarbij horen gevoelens van veiligheid, waardering, autonomie, groeimogelijkheden, afwisseling in werk en goede arbeidsvoorwaarden. En niet te vergeten: ruimte voor beweging en tijd voor rust, ontspanning en reflectie.  

 

.

WERK

INNOVATIE EN VERNIEUWING

WERK is leren en continue verbeteren. Om sneller tot innovatieve ideeën te komen, producten te maken en de klant voorop te stellen. Door ervaringen te delen, verspilling op de werkvloer tegen te gaan en onduidelijkheden weg te nemen. Het gaat hier om het stimuleren van bevlogenheid en plezier. Met voor iedereen de goede werkmethodiek, afstemming en inrichting. Overal voel en proef je de energie. 

 

.

OMGEVING

DUURZAAM EN ONTMOETEN

Teams en mensen gedijen in een OMGEVING die motivatie, inspiratie en samenwerking faciliteert. Een duurzame omgeving waarin de identiteit van het bedrijf of organisatie voelbaar is. Een identiteit waar we ons graag bij willen aansluiten en ons prettig bij voelen. In zo’n omgeving presenteren we maximaal. Ontmoeten we, overleggen we, ontplooien we ons en bereiken we onze doelen eerder. Een werkplek waar je graag wil zijn en die bij je past. 

 

.

.

.

.

HYBRIDE WERKOMGEVING 

Vanwege COVID-19 hebben we  ervaren wat het is om thuis te werken. We merkten dat daar nieuwe vaardigheden en samenwerking bij nodig waren. Geen collega's om even bij te praten, te overleggen of  te brainstormen. De nieuwe werk/ privé balans werkte echter wel, de productiviteit steeg zelf. Nu de meesten weer op kantoor zijn is de werkomgeving veranderd in een hybride vorm. Niet iedereen is op hetzelfde moment op kantoor. Dat is wennen, en gaat nog niet vanzelf. Nieuwe onderlinge afspraken zijn nodig. Een proces dat bij uitstek op mijn pad ligt, het begeleiden van teams en mensen naar een nieuwe werkbalans in MENS, WERK en OMGEVING. 

 

JOUW ENERGIEK LEIDERSCHAP MET IMPROVEYOURSTYLE

Een werkvloer met de ideale balans in MENS, WERK en OMGEVING maakt alleen kans van slagen, wanneer jij als leider daar de wegbereider voor bent. Een energieke leider met veel flair en overtuiging. Mijn learning on the job - programma voor energiek leiderschap stoomt jou daar helemaal klaar voor. 

 

LEES MEER OVER ENERGIEK LEIDERSCHAP 

 

.

.