RESET NAAR EEN NIEUWE WERKELIJKHEID

Gepubliceerd op: 22-10-2020

06-05-2020. Met elkaar zijn we naarstig op zoek naar nieuwe manieren van werken en ontmoeten, we moeten wel. De lockdown zal ook in mildere vorm ons leven voorlopig bepalen. Een explosie aan vindingrijkheid kwam naar boven hoe met deze pandemie om te gaan. Het is de overlevingsdrang in ons. De ’oude situatie’ wordt ingeruild voor een nieuwe werkelijkheid, een reset dus. En dat is vooral flink wennen.

THUIS EN OP KANTOOR.
Totdat er een vaccin is, gaat de anderhalvemetersamenleving door. Wat wel een permanent karakter krijgt, is de verhouding werken thuis en op kantoor. We zijn gedwongen anders met elkaar te werken, elkaar te ontmoeten en af te spreken. Wat we normaal vonden toen, is ook bij een versoepeling straks niet normaal meer.

NIEUWE WERKVORMEN.
Iedereen wil graag snel verder, begrijpelijk, maar het is ook de tijd om vast te stellen hoe we nieuwe werkvormen en omgang gestalte zullen geven. Het grote thuiswerkexperiment is de perfecte opstap. Laten we samen onze creativiteit ook daar voor inzetten. Verdere ontdekkingen voor thuis en op kantoor.

Ik zie het als een grote kans. Teruggaan naar de situatie van voor de uitbraak is helaas voorbij! http://bit.ly/2VgTSsT